KOLAY KANJİ ÖĞRENMEK

 Nasıl Kanjiler Daha Hızlı Öğrenilir



Muhtemelen Japoncanın en zor kısmı kanjiler. Bir sürü garip şekil ve hepsi birbirine benziyor. Üstelik Japonca bir gazete okumanız için en az 3002 kanji gerekiyor. 

Peki yok mu bunun bir kolay yolu? Elbette var. Şimdi birazda yöntemlerden bahsedelim;

1. yöntem: Resimlerle kanji,


Hepsi olmasa da kanjilerin büyük bir kısmı aynen üsteki resimde olduğu gibi resimlerle öğrenmesi kolay hale getirilebilir. Bu resimlerden internette milyonlarca var ama tabi ki sizin hayal gücünüze de kalmış. 

Örnek olsun diye birkaç görsel daha ekleyeceğim:

   


                                     


2. yöntem: Eşleştirme kartları, 



Eşleştirme kartları ile eğlenerek öğrenmeniz mümkün. Aynı bir oyunmuş gibi kanjiler ve anlamlarını eşleştirebilirsiniz. Bu kartları rasgele şekilde renkli yaparsanız çok daha eğlenceli olur. Hatta üstteki yöntemle birleştirerek kesinlikle daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.


3. yöntem: Dinleme pratiği yaparken kanjilere dikkat,

Herhengi bir dinleme egzersizi yaparken gördüğünüz kanjileri not alın yada bir film izlerken filmin dili ne olursa olsun japonca altyazıyı açın ve yine kanjileri not alın ve film yada egzersiz sonucunda kaç tane kullanıldığını hesaplayın. bu yöntem sayesinde kanjileri hıclıca öğrenebilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim bunu renkli bir sözlük haline getirirseniz hiç unutmazsınız.


Bu yazıyı beğendiyseniz diğer yazılarım ilginizi çekebilir. Bir sonraki yazıya kadar görüşürüz🎎🎌

Fikirlerinizi benimle paylaşın🠟🠟🠟


Yorumlar